Essentiële olie

Op mijn website vind je informatie over essentiële olie; over het merk Young Living, over de geschiedenis. Daar gaat deze blog niet over. Waar gaat het dan wel over? In deze blog vertel ik je over mijn eigen ervaringen met essentiële olie en hoe het mijn leven heeft verrijkt. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Introductie

Tijdens een periode in mijn leven waarin mijn emoties alle kanten op schoten kwam essentiële olie in mijn leven. Natuurlijk had ik er wel eens van gehoord maar ik had er geen notie van wat het kan doen. Op mentaal, emotioneel maar ook op fysiek vlak kan essentiële olie ons ondersteunen. Echt waar? Jazeker, neem het maar van mij aan.

Denk maar eens even na. Komt er bij jou wel eens een spontane herinnering boven als je bijvoorbeeld iets ruikt? Het versgebakken brood van je oma, de tomatensoep van je moeder of de geur van vers gebrande koffiebonen. We hebben allemaal geur associaties die we aan herinneringen koppelen.

Je lijf slaat ook herinneringen op. Soms zijn dat geen prettige herinneringen. Het kan zelfs zijn dat je lichamelijke klachten ontwikkelt doordat diezelfde herinneringen en/of emoties te diep zijn geworteld. Hierdoor ontstaan blokkades. Door bijvoorbeeld een Aroma Freedom Technique sessie te doen met een aromatherapeut kun je beperkende overtuigingen, gevoelens en herinneringen ophelderen die jouw natuurlijke groei in de weg staan.

De werking toelaten

Ik besloot om gewoon eens te proberen wat essentiële olie voor mij kon doen. Wat had ik immers te verliezen? Een starterskit met prachtige olietjes en een diffuser was het begin. Met de juiste begeleiding begon ik langzaam de olie in te zetten. In het begin veelal in de diffuser. Heerlijk was dat, niet alleen een heerlijke geur in huis maar ook een geur die door de werkzame stoffen echt iets met me deed! Vooral de mix gericht op ontspannen was favoriet. Maar als ik down was, hielp een mix die vreugde oproept enorm. 

Toen ontdekte ik het zelf maken van parfumrollers met essentiële olie. Een roller om hoofdpijn te verlichten, een roller om mijn energie te beschermen, een roller die vrolijkheid verspreidt..... je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het maken en vooral ook inzetten. Bij jezelf en bij anderen. Ik had in die tijd altijd mijn EHBO-kit bij me zodat ik altijd mijn olie kon inzetten als ik dat nodig had. En nog steeds heb ik altijd mijn rollers bij me zodat ze me kunnen helpen. Zo fijn.

NB: gebruik wel alleen 100% pure essentiële olie, alleen dan is het gebruik ervan veilig.

Gebruik essentiële olie

Op de afbeelding hierboven kun je zien hoe veelzijdig en hoe krachtig essentiële olie is. De geur die via de neus en mond in het lichaam komt, wordt via onze holtes gefilterd en dan naar onze hersenen gestuurd. Het limbische systeem reageert op de olie door chemische stoffen aan te maken. Die hebben vervolgens weer invloed op het zenuwstelsel en kunnen een bepaald gevoel creëren. Die chemische stoffen kunnen je lichaam emotioneel, mentaal maar ook fysiek ondersteunen. Behalve inhaleren door het gebruik van een diffuser kun je ook gewoon aan het flesje ruiken. Je kunt ook een neusinhaler stick gebruiken of 1 druppel olie (eventueel verdund) in je hand wrijven en je handen dan als kommetje om je neus plaatsen en inhaleren. Ik ruik graag aan het flesje. Zo laat ik de geur supersnel zijn werk doen.

Je mag de olie ook (eventueel verdund) op de huid gebruiken. De meest gangbare plaatsen zijn:

  • onder je voetzolen 
  • op je polsen
  • in je hals
  • achter de oren
  • op de wervelkolom

En nu komt misschien het meest verrassende aspect. Je kunt essentiële olie ook innemen. Ik gebruik de olie van Young Living en dat merk heeft een speciale lijn die voor inname geschikt is. Je kunt de olie (verdund met bijvoorbeeld olijfolie) in capsules doen om in te nemen, maar je kunt ze ook in je water doen of zelfs ermee koken!

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook ervaren wat essentiële olie met je kan doen? Wellicht wil jij je beauty-routine verrijken met essentiële olie? Of wil je simpelweg je huis schoonmaken met natuurlijke producten? Jazeker! Ook dat kan. Hierover lees je meer op mijn website.